برق سبز و مزایای استفاده از آن
مقدمه:
آمارها نشان میدهند که انتشار گازهای گلخانهای در سالهای اخیر 4.8 درصد افزایش یافته و 32 درصد از گونههای پستانداران در معرض خطر انقراض قرارگرفتهاند. این چالشهای زیستمحیطی، ضرورت حفظ منابع طبیعی و حرکت به سمت پایداری را بیش از هر زمان دیگری آشکار میکند. در این میان، صنایع بهعنوان بزرگترین مصرفکنندگان انرژی، نقشی کلیدی در کاهش آلایندگیها و حفظ محیط زیست ایفا میکنند.
انرژی تجدیدپذیر (به انگلیسی: Renewable energy) انرژی سودمندی است که از منابع تجدیدپذیر بهدست میآید، که در مقیاس زمانی انسانی بهطور طبیعی دوباره جایگزین میشوند. از جمله این منابع میتوان به منابع خنثی کربنی (منابعی با انتشار کربن صفر) مانند: نور خورشید، باد، باران، جزر و مد، امواج و گرمایش زمینگرمایی اشاره کرد.این اصطلاح معمولاً زیستتوده را نیز در بر میگیرد که وضعیت خنثی کربن آن مورد بحث است. این گونه از منبع انرژی دربرابر سوختهای فسیلی قرار دارد که بسیار سریعتر از تجدید مصرف میشوند.
انرژیهای تجدیدپذیر بیشتر، انرژی را در چهار زمینه مهم تأمین میکنند: تولید برق، گرمایش و سرمایش هوا و آب، ترابری و خدمات انرژی روستایی (خارج از شبکه).
بر اساس گزارش REN21 سال ۲۰۱۷، انرژیهای تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به ترتیب ۱۹٫۳ درصد در مصرف انرژی جهانی انسان و ۲۴٫۵ درصد در تولید برق آنها نقش داشتهاست. این میزان مصرف انرژی به این صورت تقسیم میشود: ۸٫۹٪ حاصل از زیستتوده سنتی، ۴٫۲٪ از انرژی گرمایی (زیستتوده مدرن، زمینگرمایی و گرمای خورشیدی)، ۳٫۹٪ حاصل از برق آبی و ۲٫۲٪ باقیمانده برق حاصل از باد، خورشید، زمینگرمایی و دیگر اشکال زیستتوده است.
سرمایهگذاری جهانی در فناوریهای تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۸۶ میلیارد دلار بودهاست.در سال ۲۰۱۷، سرمایهگذاری جهانی در انرژیهای تجدیدپذیر بالغ بر ۲۷۹٫۸ میلیارد دلار بود که چین با ۱۲۶٫۶ میلیارد دلار ۴۵٪ از سرمایهگذاریهای جهانی را به خود اختصاص دادهاست. همچنین ایالات متحده ۴۰٫۵ میلیارد دلار و اروپا ۴۰٫۹ میلیارد دلار بر روی انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری انجام دادهاند.در سطح جهان ۱۰٫۵ میلیون شغل در ارتباط با صنایع انرژیهای تجدیدپذیر وجود دارد که فتوولتائیک خورشیدی بزرگترین کارفرمای این صنعت میباشد.
چالشهای پیش روی صنعت برق:
رشد فزاینده تقاضا برای برق در کشور و محدودیت منابع تولید، چالشهای متعددی را برای صنعت برق به وجود آورده است. از سویی، افزایش جمعیت و توسعه اقتصادی، تقاضا برای برق را به طور پیوسته افزایش میدهد. از سوی دیگر، محدودیت منابع تولید، بهویژه منابع فسیلی، و ضرورت حفظ محیط زیست، مانع از افزایش تولید برق به روشهای سنتی میشود.
ضرورت 10% کاهش مصرف برق در صنایع:
در راستای حل این چالشها، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، بر ضرورت 10 درصد کاهش مصرف برق در صنایع تأکید کرده است. محمود کمانی با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در این زمینه، گفت: “صنایع موظف به کاهش 10 درصدی مصرف برق خود در سال 1402 نسبت به سال 1401 هستند.” وی همچنین افزود: “صنایعی که در تحقق این هدف موفق عمل کنند، از مشوقهای تعرفهای و مالی برخوردار خواهند شد.”
برق سبز: راه حلی برای چالشهای زیستمحیطی و اقتصادی
در چند سال اخیر، مفهومی به نام برق سبز به عنوان راه حلی برای چالشهای زیستمحیطی و اقتصادی مطرح شده است. برق سبز به عنوان یک منبع انرژی پاک و تجدیدپذیر، فرصتی مغتنم برای صنایع است. این نوع برق، نه تنها از منابع تجدیدپذیر مانند خورشید و باد تولید میشود و به کاهش گازهای گلخانهای و حفظ محیط زیست کمک میکند،
مزایای اقتصادی خرید برق سبز:
تنوعبخشی به منابع تامین برق:
خرید برق سبز از طریق شرکتهای خرده فروشی برق تحت قرارداد دوجانبه، امکان تنوعبخشی به منابع تامین برق را برای صنایع فراهم میکند. این موضوع، ریسک وابستگی به یک منبع خاص را کاهش میدهد و پایداری تامین برق را افزایش میدهد.
عدم قطعی برق:
صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر میکنند و یا از طریق بورس یا قرارداد دوجانبه اقدام به خریداری برق سبز میکنند، به میزان 30 درصد بیشتر از برق تولیدی یا خریداری شده خود، از عدم قطعی برق مقدار مدیریت مصرف اعلام شده از توزیع برق یا برق منطقه بهرهمند خواهند شد. بهعنوان مثال اگر برق مصرفی یک کارخانه 13 مگاوات باشد باید 10 در صد این میزان یعنی 1.3مگاوات صرفه جویی شود که اگر 1 مگاوات برق سبز خریداری کرده باشد مشمول این قانون مدیریت مصرف نمی شود.
حمایت از تولید برق پاک:
با خرید برق سبز، شما به طور مستقیم از تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر حمایت میکنید و به توسعه این صنعت نوین و پاک کمک میکنید.
مزایای خرید برق سبز از شرکت های خرده فروشی برق تحت قرارداد دوجانبه:
انعطاف پذیری بیشتر:
در قراردادهای دوجانبه، شما میتوانید با توجه به نیاز خود، مقدار و زمان تحویل برق را تعیین کنید.
قیمت گذاری توافقی:
قیمت برق در قراردادهای دوجانبه به صورت توافقی بین خریدار و فروشنده تعیین میشود.
برای دریافت مشاوره می توانید از طریق بخش تماس با ما و یا راه های ارتباطی درج شده در وب سایت اقدام کنید
ارسال نظر